Over ons

Lebrun bestaat sinds 1956 en is toeleverancier van draai- en freeswerk in grote tot kleine series of enkele stuks. Wij hebben een vestiging in Broek in Waterland en in Huissen. Met ons moderne machinepark kunnen wij vele uitdagingen aan, waaronder 5-assig simultaan frezen. Ook verzorgen wij voor onze klanten het anodiseren, harden, poeder coaten en nog vele andere processen. 

Foto medewerkers LeBrun

Wat doet Lebrun

Wij werken voor diverse branches zoals de medische-elektrotechnische, chemische- en metaalindustrie en voor de scheepsbouw, meubel- en sanitair branche. Daarnaast maken wij onderdelen voor tal van machines en toegangsdeuren.

Bij onze vestiging in Broek in Waterland staan machines voor draai- en freeswerk en bij onze vestiging in Huissen staan machines voor het langdraaiwerk vanaf 3 tot 36 mm. Wij verspanen Ferro en non-Ferro materialen en de meest voorkomende kunststoffen van klein tot groot, specifiek naar de wens van de klant.

Wat kan Lebrun

Ons machinepark bestaat uit CNC-draaimachines en CNC-bewerkingscentra. Wij beschikken ook over een 5-assige freesmachine met robot. Hier kunnen wij met behulp van onze software 5-assig simultaan frezen. Wij kunnen met ons CAD-CAM systeem de meest voorkomende files lezen en waar nodig bewerken. Daarnaast beschikken wij over een meetkamer met een 3D-meetmachine. Al onze diensten zijn specifiek gericht op de vraag van de opdrachtgever en wij denken graag mee in oplossingen

Traub TNA 300
ISO 9001

ISO 9001

Wij zijn voorbereidingen aan het treffen om ons te certificeren voor de ISO 9001. Dit is dé norm voor kwaliteitsmanagement. ISO 9001 is een instrument voor het ontwikkelen, invoeren en verbeteren van de doeltreffendheid van een kwaliteitsmanagementsysteem. Deze norm geeft de eisen weer om processen te borgen en te verbeteren die belangrijk zijn voor de continue verbetering van de kwaliteit. Hier kunnen wij mee aantonen dat wij consequent producten en diensten kunnen leveren die voldoen aan de gevraagde kwaliteit van klanten.

Nieuwe machines

In de zomer van 2022 hebben wij ons machinepark aangevuld met twee nieuwe machines van DN Solutions (Doosan): de PUMA ST20GS II en de DVF 5000. Hiermee hebben wij onze capaciteit uitgebreid met een stabiele langdraaimachine en een 5-assig simultaan bewerkingscentrum dat meerdere bewerkingen achter elkaar kan uitvoeren. Beide machines zijn hebben een hoge precisie waardoor wij met nog kleinere toleranties kunnen werken.

Wij zijn erg blij met deze aanvulling in ons machinepark. Bedankt Dormac voor de fijne samenwerking en MetaalNieuws voor het mooie artikel!