Over ons

Lebrun bestaat sinds 1956 en is toeleverancier van draai- en freeswerk, van enkele stuks en kleine series tot middelgrote series. Als co-maker adviseren wij over de maakbaarheid van ontwerpen, denken wij mee in oplossingen en leveren wij draai- en freeswerk producten van hoge kwaliteit. Onze diensten zijn specifiek gericht op de wens van de opdrachtgever. Van meedenken tot produceren en van 3D-tekeningen tot oppervlaktebehandelingen: wij kunnen het volledige productieproces op ons nemen. 

Foto medewerkers LeBrun

Wat doet Lebrun

Met ons moderne machinepark kunnen wij vele uitdagingen aan, waaronder 5-assig simultaan frezen. Wij hebben een vestiging in Broek in Waterland en in Huissen. Op onze locatie in Broek in Waterland staan machines voor draai- en freeswerk van 18 tot 300 mm en bij onze vestiging in Huissen staan machines voor het langdraaiwerk van 3 tot 36 mm. Wij verspanen Ferro en non-Ferro materialen en de meest voorkomende kunststoffen van klein tot groot, specifiek naar de wens van onze klant.

Wij werken voor diverse branches zoals de medische-elektrotechnische, chemische, sanitair en meubelindustrie, machinebouw, scheepsbouw en off-shore.

Wat kan Lebrun

Ons machinepark bestaat uit CNC-draaimachines en CNC-bewerkingscentra. Wij beschikken over twee 5-assige freesmachines met robot. Met behulp van onze software kunnen wij hiermee 5-assig simultaan frezen. Daarnaast kunnen wij met ons CAD-CAM systeem de meest voorkomende files lezen en waar nodig bewerken. Ook beschikken wij over een meetkamer met een 3D-meetmachine.

Traub TNA 300
Puma TT2100 SYY

Nieuwe multispindel

Onze oprichter en oudste medewerker heeft begin 2024 onze nieuwste machine naar binnen gebracht. Voor de machine geplaatst kon worden, hebben we de handen flink uit de mouwen gestoken. De fundering is versterkt en de werkplaats is opnieuw ingericht om plaats te maken voor de Puma TT2100 SYY van DN Solutions (Doosan). 

Deze horizontale draaibank heeft 2 spindels en 2 turrets met elk 12 toolposities die onafhankelijk van elkaar werken. Hierdoor verdubbeld de productiviteit van de machine. Een mooi aanvulling voor ons machinepark met dank aan Dormac!

ISO 9001

Met veel trots hebben wij in juli 2023 ons ISO 9001 certificaat behaald. Dit is dé internationale norm voor kwaliteitsmanagement. ISO 9001 is een instrument voor het ontwikkelen, invoeren en verbeteren van de doeltreffendheid van ons kwaliteitsmanagementsysteem. Deze norm geeft de eisen weer om processen te borgen en te verbeteren die belangrijk zijn voor de continue verbetering van de kwaliteit. Hiermee tonen wij aan dat wij consequent producten en diensten kunnen leveren die voldoen aan de gevraagde kwaliteit.
Ons kwaliteitsbeleid vormt de basis en is op te vragen via qa@lebrun.nl.

Lebrun ISO 9001

Kwaliteitsbeleid

De scope van het Lebrun Kwaliteitsmanagementsysteem betreft:  

Activiteiten: Lebrun produceert draai- en freesdelen (toepassingsgebied) in opdracht van klanten ten behoeve van fabrikanten in de medische industrie, petrochemische gasindustrie en voedingsmiddelenbranche. Als co-maker toetst Lebrun op maakbaarheid, denkt mee in oplossingen en werkt de klant wensen uit. Inclusief de ondersteunende processen als verkoop, werkvoorbereiding, planning en kwaliteitsbewaking.   

Vestigingen: Broek in Waterland en Huissen  

  • Broek in Waterland Hellingweg 5: magazijn  
  • Broek in Waterland Hellingweg 12: algemene productie draai- en freesmachines  
  • Broek in Waterland Hellingweg 13: zaagloods 
  • Huissen Handelstraat 15a: productie op langdraaimachines 

Nieuwe machines

In de zomer van 2022 hebben wij ons machinepark aangevuld met twee nieuwe machines van DN Solutions (Doosan): de PUMA ST20GS II en de DVF 5000. Hiermee hebben wij onze capaciteit uitgebreid met een stabiele langdraaimachine en een 5-assig simultaan bewerkingscentrum dat meerdere bewerkingen achter elkaar kan uitvoeren. Beide machines zijn hebben een hoge precisie waardoor wij met nog kleinere toleranties kunnen werken.

Wij zijn erg blij met deze aanvulling in ons machinepark. Bedankt Dormac voor de fijne samenwerking en MetaalNieuws voor het mooie artikel!